• Αρχική Σελίδα
  • Πληροφορίες για το Πρόγραμμα
  • Αίτηση
  • Οδηγίες
  • Σύνδεση
Τα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δηλαδή η δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το επίδομα ενοικίου και η επιδότηση σίτισης, περιλαμβάνονται στον πρώτο Νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή -και ψηφίστηκαν ομόφωνα- με στόχο να απαλύνει τις βαριές συνέπειες που συσσώρευσαν στη χώρα και το λαό μας τα έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών ύφεσης και λιτότητας.

Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με παροχές σε είδος που σχετίζονται με τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Έχουμε συνειδητά δώσει προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε να έχουν τα παιδιά, από τόσο τρυφερή ηλικία και σε καιρό ειρήνης, εμπειρίες ανέχειας και στέρησης.

Η οριστική όμως λύση του προβλήματος της ανθρωπιστικής κρίσης θα έρθει μέσα από μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική διασφάλισης της εργασίας και εφαρμογής πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που θα στοχεύουν ειδικά στις ευπαθείς ομάδες και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Αυτή τη στρατηγική επεξεργαζόμαστε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και γι αυτό δεσμευόμαστε απέναντί σας.

Θεανώ ΦωτίουΑναπλ. Υπουργός Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Συνέχεια
Copyright © 2015 Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.
HyperLink